Koffie kopen voor je bedrijf? Alle Koffie online
Jouw beste keuze, zo gevonden

Het grootste aanbod
Koffie


Home / Koffie / Bonen koffie / Advertentie: Ief & Ido - Guatemala


Ief & Ido - Guatemala



Omschrijving




Vol, Zoet & Chocolade


Mild, Notig, donkere chocolade, appel


Een vriendelijke koffie met smaken van hazelnoot, appel, donkere
chocolade en rode druif.  Wij hebben deze koffie zo gebrand dat hij echt
een allemansvriend is en zowel in filterkoffie als in een espresso er
mooi uit komt.


Deze koffie komt uit de Huehuetenango regio dat dankzij de unieke
ligging, waarbij er warme lucht uit het westen en koele lucht uit het
noorden wordt aangevoerd, het mogelijk maakt voor boeren om in dit
gebied koffie te verbouwen op hoogtes tot 2000 meter. Deze
omstandigheden dragen bij aan de levendige smaak van deze koffie en
maken het een zeer geliefd gebied in de koffie wereld.


De inheemse bevolking in het Huehuetenango gebied verbouwen hier al
duizenden jaren hun voedsel. Traditionele landbouwtechnieken zijn onder
meer het gebruik van mest van hun schapen als organische meststof, het
roteren van land om de bodem de tijd te geven zich te herstellen en het
gezamenlijk oogsten. Door verschillende gewassen te planten op de steile
hellingen kunnen ze optimaal gebruikmaken van het hoogte verschil.


Vanwege de afgelegen liggen van veel boeren in dit gebied verwerken
de meesten boeren hun koffie zelf. Ze plukken selectief alleen de rode
koffiebessen en ontdoen deze van hun vruchtvlees met een kleine, meestal
met de hand aangedreven, koffiebes verpulveraar. Vervolgens worden de
bonen voor 24uur gefermenteerd in een watertank om het laatste
overgebleven laagje vruchtvlees te verwijderen en daarna schoongespoelt.
Al het water dat tijdens het verpulveren en wassen wordt gebruikt,
wordt gefilterd, gewoonlijk door aarden gaten, zodat de organische vaste
stoffen de plaatselijke waterwegen niet verontreinigen.


De koffie wordt na het wassen op stapelbare bedden of in grote
patio’s te drogen gelegd. Op een centrale plek in de stad van
Huehuetenango worden de koffies bij elkaar gelegd om te rusten en
volgens in koffiebalen te worden ingepakt voor export.


Een deel van deze koffie opbrengst gaat naar het “Coffee-Kinder”
project, dit is een 35 dagen durend school programma waar kinderen van 3
tot 12 jaar kunnen blijven leren terwijl hun ouders als dagloners aan
het werk zijn in het oogstseizoen. Het Coffee Kinder programma is
goedgekeurd door het Guatemalteekse ministerie van Onderwijs en biedt
20(in de toekomst 40) kinderen een reeks educatieve voordelen en
mogelijkheden. De kinderen krijgen ook snacks en een lunch.


Het project is bedoeld ter ondersteuning van kinderen van migrerende
werknemers die tijdens het oogstseizoen met hun ouders moeten meereizen.
“We geven kinderen de kans om onderwijs te volgen en een mooi excuus om
niet betrokken te raken bij activiteiten op het veld. Als ze ‘s middags
teruggaan, hebben ze een maaltijd, een snack en een opleiding gehad,”
legt Alejandro uit. ” Op de lange termijn willen ze permanent onderwijs
kunnen bieden aan migrantenkinderen en kinderen uit de omliggende
gemeenschappen.


Region: Huehuetenango – Guatemala

Arabica Variety: Bourbon, Catuai, Caturra, Pache

Process Methode: washed

Growing Altitude: 1500 to 2000 meters

Special Aspect: Coffee-Kinder project




Advertentie

Prijs: Vanaf € 8.50

op voorraad

Bekeken: 96 keer


Aanbieder

koffiebranderij Ief & Ido

Kerketuinenweg 55



Wilt u dit product delen?



reviews:
Waardering:

1

2

3

4

5
sterren
Naam:
Review:
Copyright © 2025 YourSelector.nl. Alle rechten voorbehouden.